Nieuws

Eerste Fortnite trio-toernooi dit weekend

12 juli 2019, 08:41 · Laatste update 12 juli 2019, 08:55

De afgelopen twee weken was Epic Games met zomervakantie en dus waren er geen officiële cups. Deze week is het bedrijf terug en staat de eerste cup voor de deur: de Trio Cash Cup. De prijzenpot bevat één miljoen dollar.

Epic Games volgt met de triomodus de belangrijke concurrent Apex Legends, waar dit de standaard modus is. Het is daarom niet geheel verrassend dat dit concept nu uitgeprobeerd wordt. Met het WK Fortnite voor de deur is het de perfecte kans om de populariteit voor de modus te peilen.

Afgelopen woensdag werd de trio-arena geactiveerd. De kwalificatie gaat hetzelfde als tijdens de Fortnite World Cup. Trios moeten in de hoogste divisie, de champions league, komen om zaterdag mee te mogen doen aan de halve finale. De top 1000 gaat naar de finale op zondag.

Voor de eerste plek in Europa is 15.000 dollar gereserveerd. De exacte regels en structuur van het toernooi staan vooralsnog niet online. We kunnen er vanuit gaan dat trios drie uur de tijd hebben om maximaal tien games te spelen. Eenzelfde systeem werd gebruikt tijdens de kwalificaties voor het WK Fortnite.

Deel: