Nieuws

Sierd de Vos en Jeroen Grueter commentatoren FIFA 20

11 juli 2019, 11:24 · Laatste update 11 juli 2019, 13:01

Boem! Koekoek! Confetti! Na veertien jaar Evert ten Napel en Youri Mulder als Nederlandse FIFA-commentatoren, is het eindelijk tijd voor de wisseling van de wacht. Sierd de Vos en Jeroen Grueter zullen als Nederlandstalige duo het commentaar verzorgen in FIFA 20. Daarmee gaat er een wens in vervulling van vele Nederlandse FIFA-spelers.

Ja, je leest het goed. FIFA-spelers hebben er jarenlang via petities en online acties naar gevraagd en EA heeft nu dan eindelijk geluisterd. Onze "El Sierd" en zijn collega Jeroen Grueter zullen de nieuwe Nederlandse commentatoren zijn in de opkomende FIFA 20, evenals in de nieuwe VOLTA Football modus. De aankondiging werd vandaag gedaan door Ziggo Sport, waar El Sierd het commentaar levert voor met name de wedstrijden van de Spaanse Primera División.

Het vervangen van Evert en Youri was bepaald geen makkelijke klus. Alle zestien miljoen teksten van Evert ten Napels en Youri Mulder moesten opnieuw worden ingesproken, van namen en conversaties tot doelpunten. De twee stellen in een interview met Ziggo Sport dat ze in een jaar tijd bijna 700 uur lang in de studio doorbrachten, wat resulteerde in meer dan een miljoen nieuwe woorden en uitspraken.

Naar eigen zeggen worden fans op hun wenken bediend met bekende uitspraken en ja, daar horen inderdaad ook de restauranttips van Sierd bij. Daarnaast staan er een aantal verrassingen te wachten. Welke deze precies zijn, zullen we alleen te weten komen wanneer we op 27 september daadwerkelijk aan de slag gaan met FIFA 20. Wij kijken nu in ieder geval al uit op het moment dat we onze cultheld “KOEKOEK!” horen roepen, maar dan als we zélf iemand door de benen spelen.

Deel: