Beeld: Riot Games

Nieuws

Onrust rondom diskwalificatie in Benelux Premier League

11 juli 2019, 11:22 · Laatste update 11 juli 2019, 11:39

Er is donderdag onrust ontstaan rondom de diskwalificatie van Corax-toplaner Phoenix in de Benelux Premier League. Een van de accounts van de speler is voor aanvang van de Benelux Premier League permanent door Riot Games verbannen en dat zorgt nu voor uitsluiting van de competitie. De regels lijken echter voor te schrijven dat dit alleen kan als de verbanning tijdens de competitie is gebeurd.

Phoenix speelde al enkele qualifiers met zijn team Corax Gaming, maar wist zich nog niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de BPL. Er zijn nog twee plekken te vergeven die 12 en 13 juli op het spel staan tijdens de laatste online kwalificaties. Het lijkt er sterk op dat Corax met andere spelers moeten deelnemen aan deze kwalificaties, omdat Phoenix volgens BPL niet speelgerechtigd is door zijn ban. 

In de regels van de BPL staat het volgende geschreven: [...]For the avoidance of doubt : players with a perma ban or ban, which occurred during the present season or split of the BPL, are not allowed to play.[...]. Het is nog onduidelijk of deze regel betrekking heeft op de diskwalificatie van Phoenix. Er is inmiddels bezwaar ingediend bij de competitieleiding van de BPL, maar deze heeft nog niet gereageerd.

Mag een permanent verbannen speler competitief League of Legends spelen? Laat het weten via onze poll op Twitter.

Deel: