Beeld: HLTV

Nieuws

De vijf meest opvallende momenten van ESL One Cologne

10 juli 2019, 07:00 · Laatste update 10 juli 2019, 13:27

Nu ESL One Cologne is afgelopen hebben we tijd om eens rustig terug te blikken op wat we de afgelopen week allemaal hebben gezien. Dat is nogal een klus. Want, hoewel Cologne geen major was qua prijzenpot, was het dat in uitvoering van het evenement en spanning in de wedstrijden zeker wel. Er was euforie en er waren tranen.

GeT_RiGhT blijft nog eventjes spelen

Voorafgaande het toernooi gonsden er geruchten dat GeT_RiGhT zijn illustere loopbaan zou beëindigen na Cologne. Dit werd nog eens versterkt door een statement van Ninjas in Pyjamas, waar ze lieten doorschemeren dat ze na Dennis, ook GeT_RiGhT binnenkort misschien gingen vervangen. Gelukkig vertelde een geëmotioneerde GeT_RiGhT na de uitschakeling aan iedereen hoe de vork nu echt in de steel zat: hij gaat sowieso nog de major meepakken. Wat daarna gebeurt weten we niet, maar de legendarische speler zal in ieder geval nog ietsjes langer zijn te bewonderen. 

Team Liquid pakt Intel Grand Slam in recordtijd

Team Liquid heeft op ESL One Cologne een onverbeterbaar record neergezet. Het lukte het Amerikaanse team om vier toernooien op rij te winnen, waardoor ze de Intel Grand Slam wisten te krijgen. Omdat de eis is dat er vier toernooien binnen een bepaalde tijdsspanne wordt gewonnen, is vier toernooien op rij winnen de allersnelste manier om dit te voltooien. Al in het tweede seizoen van de Grand Slam is dit dus een team gelukt. 

Vitality wint van Astralis

Het was de vraag of Astralis dit toernooi weer zou laten zien wat ze kunnen en het moet gezegd worden: de eerste paar dagen zagen er veelbelovend uit voor het Deense team. Zonder kleerscheuren kwamen ze door hun groepsfase heen. Het gevolg was dat ze zich konden klaarmaken voor de halve finale. Echter, daar kwamen ze een ontzettend sterk Team Vitality tegen dat zich er niet van liet weerhouden om door te gaan naar de finale. Astralis werd weggeschoten en Vitality maakte definitief een einde aan een eventueel Astralis-tijdperk. 

De knife van s1mple

Het heeft voor s1mple uiteindelijk geen nare gevolgen gehad, maar hij zal ongetwijfeld nerveus zijn geweest: de gemiste knife op nitr0 tijdens de groepsfase. Natus Vincere stond op map point tegen Team Liquid en had een drie-tegen-één-situatie. s1mple besloot om voor een knife te gaan en miste zijn kans. nitr0 op zijn beurt wist vervolgens op miraculeuze wijze de ronde te winnen en zorgde ervoor dat Team Liquid de wedstrijd naar een overtime kon brengen. Die werd vervolgens door Liquid gewonnen. De Amerikanen wonnen uiteindelijk de wedstrijd 2-1 in mappen. 

Debuut van boombl4

Cologne was de vuurdoop van boombl4, en de jonge Rus heeft zichzelf heel degelijk gepresenteerd. In de eerste paar wedstrijden zag hij er nog wat onwennig uit, maar de laatste wedstrijd tegen Team Liquid in de halve finale was het podium waarop hij liet zien waarom hij was gekozen door het team. Hij was één van de weinig Na'Vi-spelers die wel een verschil kon maken, in een wedstrijd waar zelfs s1mple het moeilijk had. Het zorgt ervoor dat we ontzettend uitkijken naar zijn toekomstige carrière bij het team. 

Deel: