Nieuws

Winnaar ESL Dutch mag direct naar Benelux Premier League

12 juni 2019, 16:05 · Laatste update 27 juni 2019, 18:59

ESL heeft woensdagmiddag bekendgemaakt dat de winnaar van het ESL Dutch Championship Summer niet alleen met een geldprijs naar huis gaat, maar ook met een ticket voor de aankomende Benelux Premier League. Dit betekent dat de winnaar dus geen kwalificaties meer hoeft te spelen en officieel als eerste zeker is van hun plek in de BPL.

Geruime tijd was er wat onrust en onduidelijk over de kwalificaties voor BPL. Na de finale van het afgelopen seizoen werd live in de uitzending toegelicht dat er zeven online kwalificaties gespeeld worden en het achtste ticket via de RIVAL LAN Tour vergeven wordt. Nu komt ESL met de verrassende mededeling dat de winnaar van het ESL Dutch Championship Summer zich ook direct kwalificeert voor de BPL. Of er alsnog een ticket via de RIV4L LAN Tour wordt vergeven is nog niet duidelijk.

Head of esports bij ESL Benelux Nico Tijsterman spreekt dolgelukkig van een fijne samenwerking: "Als ESL Benelux zijn we groot voorstander van meer samenwerking binnen de esports-scene, zeker bij de organisatoren van toernooien. Daarom ondersteunen we deze stap en zijn we blij dat de winnaar van de ESL Dutch Championship een plek krijgt als 1 van de 8 deelnemende teams in de Benelux Premier League." Komende zondag maken Team Echo Zulu, Defusekids, Sector One en Team Animals onderling uit wie er met het eerste officiële ticket voor de BPL vandoor gaat.

deel dit nieuws: