Artikel

Top 5 FIFA 20 Ultimate Team centrale verdedigers

Atletico Madrid

5 oktober 2019, 13:23

In FIFA 20 Ultimate Team moet je meer dan ooit handmatige acties uitvoeren in de verdediging dan in eerdere FIFA's. Centrale verdedigers waarop jij kan bouwen zijn dan essentieel. Er zijn veel keuzes in type verdedigers die je kan selecteren. Voornamelijk de dynamische verdedigers die een snelle handelingssnelheid hebben lijken op dit moment de meeste voorkeur te hebben. Om jou een beeld te geven welke centrale verdedigers op dit moment het meeste gebruikt worden in FIFA 20 stellen wij een top 5 samen.

Het samenstellen van jouw eigen ultimate team blijft altijd een persoonlijke keuze. Iedereen kan wel aangeven dat een van Dijk een must is in de verdediging, maar als je zelf oordeelt dat hij niet voor je werkt, dan moet je altijd een andere keuze maken.

Om jou op weg te hebben zijn onderstaand de vijf meest gebruikte centrale verdedigers. Deze top 5 is samengesteld op basis van de hoeveelheid games die gespeeld zijn met alle spelers op de markt.

1. Lucas Hernández (Bayern München, Bundesliga)

Lucas Hernández is met afstand de meest gebruikte centrale verdediger tot nu toe in FIFA 20. Als je kijkt naar zijn statistieken is dat ook niet zo gek. Hij past perfect in het plaatje van de verdediger waar jij achterin op kan bouwen. Hij heeft een bovengemiddelde snelheid, is redelijk behendig en heeft goede defensieve statistieken. Vorig jaar speelde Hernández bij Atletico Madrid en had hij een linksback kaartje. Zijn eerste inform kreeg hij als centrale verdediger en was toen ook al heel erg in trek. De Bundesliga is dit jaar erg populair en met ook Franse links is het geen probleem hem in je team te verwerken.

Lucas Hernández

2. Éder Militão (Real Madrid, LaLiga Santander)

Éder Militão verdiende deze zomer een transfer naar het grote Real Madrid. In FIFA 19 was hij ook een van de populairste centrale verdedigers waardoor in FIFA 20 veel spelers hem als een van de eerste halen. Voornamelijk zijn future stars en team of the season kaartje vorig jaar waren heel erg sterk. In FIFA 20 heeft Militão niet een hele grote upgrade gekregen, maar toch voldoende waardoor spelers hem erg graag gebruiken. Zijn kaartje is vergelijkbaar met dat van Hernández. Hij scoort echter overal net iets minder qua statistieken. Dit is in de prijs te zien, wat hem wel betaalbaarder maakt. Je zal hem dan ook vaak voorbij zien komen in de Weekend League.

Éder Militão

3. Clément Lenglet (FC Barcelona, LaLiga Santander)

Clément Lenglet heeft in FIFA 20 een upgrade gekregen van 82 naar 85. Vorig jaar werd hij nauwelijks gebruikt omdat het niet zo'n bijzonder kaartje was. Deze upgrade maakt hem echter zo goed dat zijn populariteit toeneemt. Dit is ook in de prijs te zien. In een week tijd is die enorm gestegen. Je kan hem zien als de goedkopere variant van Varane. Hij heeft een redelijke snelheid en erg goede defensieve statistieken. Varane heeft als enig nadeel zijn 38 balance, waar Lenglet 60 op scoort. Het zou daarom ook zomaar mogelijk zijn dat je hem fijner vindt spelen dan Varane. Lenglet is zo'n centrale verdediger dat als je hem nu fijn vindt spelen, je nog weken met hem vooruit kan. Dan kan je mooi op andere gebieden je coins besteden om je team te upgraden.

Clément Lenglet

4. Manuel Akanji (Borussia Dortmund, Bundesliga)

Net als Lenglet was Manuel Akanji niet een speler die veel gebruikt werd in FIFA 19. Zijn Futmas kaart zag er wel interessant uit, alleen bleek dat uiteindelijk een misvatting te zijn. Op het einde kreeg Akanji nog wel een SBC-kaartje wat hem erg sterk maakte, maar toen was de game al bijna ten einde en had je tientallen andere opties. In FIFA 20 lijkt Akanji wel een centrale verdediger te zijn die erg goed is. Door zijn nationaliteit is die wat minder makkelijk te linken. Het helpt dat de Bundesliga dit jaar veel populairder is en er ook veel goede Dortmund spelers zijn die in deze fase van de game goed zijn. Samen met Hernández vormt Akanji een droom duo achterin als je een Bundesliga team of achterhoede hebt.

Manuel Akanji

5. Joe Gomez (Liverpool FC, Premier League)

De Premier League heeft niet heel veel keuzes achterin. Je hebt Virgil van Dijk, die voor de meeste nog niet te betalen is. Dan heb je al op verre afstand Davidson Sánchez van Tottenham Hotspur en Aymeric Laporte staan. Na deze drie heb je eigenlijk geen goede opties meer. Dat zorgt ervoor dat Joe Gomez in de top 5 van centrale verdedigers staat. De Premier League is de populairste competitie dus het zou gek zijn geweest als hier geen van in de lijst stond. Maar misschien doen we Gomez dan wel tekort. Hij is namelijk erg snel en voor een 80 rated kaart heeft die prima statistieken. Veel spelers zijn dan ook lovend over zijn prestaties in-game. Hij is door zijn lage rating erg betaalbaar en lijkt een erg goede optie als je een Premier League team runt of nog niet zoveel budget hebt om aan je team te besteden.

Joe Gomez

De data van de top 5 is afkomstig van de pagina FIFA 20 Players Game Performance van Futbin.

Deel: