Artikel

Deze duos maken de meeste kans op de Fortnite World Cup-titel

11 juli 2019, 07:29

Over iets meer dan twee weken is het tijd voor de Fortnite World Cup. We trappen op zaterdag 27 juli af met het duo-toernooi. In dit artikel gaan we samen met een aantal professionals kijken naar de structuur van het toernooi en de kanshebbers. Elk duo neemt in ieder geval 100.000 dollar mee naar huis, maar wie gaan er winnen?

In het artikel van vorige week heb je de gehele prijsstructuur en opzet van het WK Fortnite waarschijnlijk al gelezen. Vandaag kijken we naar de puntentelling op het evenement. Deze zal gelijk zijn aan die van de kwalificaties. Op Twitter vroegen wij wat onze volgers er van vonden:

Puntensysteem Fortnite World Cup met 61% als positief ervaren

Duidelijk is niet iedereen het eens met de puntentelling, maar over het algemeen is men wel positief. De puntentelling van ESL Katowice wordt nog door veel gezien als ideaal. Het grootste verschil met de kwalificatie was de puntenverdeling; de top 25 duo’s per game kreeg punten. Tijdens het duo-toernooi op de Fortnite World Cup zal dat de top vijftien zijn.

Kanshebbers Fortnite World Cup duo-toernooi

In totaal wordt er in zes games bepaald welk duo drie miljoen dollar opstrijkt. In samenwerking met Fortnite professionals Mark “MarKxTP” Rijs en Jasper “Jaspaay” Turenhout blikken we alvast vooruit.

We beginnen met de top vijf kanshebbers van MarKxTP. Een hele sterke line-up die ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien. Met uitzondering van Hunter, Megga en Mitr0 hebben alle spelers op de lijst van Mark zich gekwalificeerd voor zowel het duo- als solo-toernooi.

1. E11 Stompy & Tschiiinken
2. NRG Benjyfishy & MrSavage
3. Faze Dubs & Megga
4. Faze Mongraal & Atlantis Mitr0
5. Solary Kinstaar & Hunter

De lijst van Jaspaay ziet er iets anders uit. Jaspaay schat de kansen voor Nederlander Mitr0 duidelijk iets hoger in. Verder zien we veel zelfde namen terug. De keuze voor Crue en Chapix is opvallend, maar niet onterecht. Ook Crue heeft zich dubbel gekwalificeerd.

1. NRG Benjyfishy & MrSavage
2. Faze Mongraal & Atlantis Mitr0
3. E11 Stompy & Tschiiinken
4. Faze Dubs & Megga
5. VHV Crue & Chapix

Onze eigen lijst ziet er als volgt uit:

1. E11 Stompy & Tschiiinken
2. NRG Benjyfishy & MrSavage
3. Faze Mongraal & Atlantis Mitr0
4. Faze Dubs & Megga
5. NRG Zayt & Ghost Saf

Over de top vier hoeven we niet verder uit te wijden. Dat zijn duidelijk de topfavorieten voor dit toernooi. Zayt en Saf hebben al meerdere toernooien gewonnen samen en niet geheel onbelangrijk, het eerste internationale toernooi: ESL Katowice. Een belangrijke toevoeging daaraan is wel dat de leeftijdsrestrictie toen hoger lag en spelers als Benjyfishy, Savage en Mongraal niet mee mochten doen.

Volgende week doen we de voorspellingen voor het solo-toernooi dat een dag later op 28 juli plaatsvindt.

 

Deel: